Mad til daginstitutionen

Sund og velsmagende mad styrker børns vækst og trivsel. Faktisk er maden selve fundamentet for en positiv og aktiv hverdag. Det gælder for os alle sammen, men især for mindre børn, der vokser og udvikler sig i rivende hast. Børn fra 0-6 år bruger meget energi, og det er vigtigt, at de så tidligt som muligt får grundlagt nogle gode mad- og måltidsvaner.

En daglig hyggestund
Den mad, vuggestuer og børnehaver serverer, skal være sund og varieret, og den skal gerne indtages og nydes i en god atmosfære, så måltidet bliver en daglig hyggestund. Maden skal både give kroppen det, den har brug for, og være en god oplevelse at se på, dufte til og smage på. Børn smager i høj grad med øjnene. Maden skal se indbydende og appetitlig ud. Gerne i flotte farver, råvarerne må gerne være adskilte, så børnene kan se, hvad der er hvad, og så skal der helst være genkendelige råvarer på tallerkenen. De fleste børn vil gerne prøve nyt – men helst i selskab med kendte ting og allerhelst i selskab med andre børn!


I pagt med årstider, højtider og traditioner
I Næstved Madservice vil vi gerne bidrage til at grundlægge og fremme sundheden hos kommunens børn i deres allerførste leveår. Vores mad afspejler dels årstiden, men følger også traditioner og højtider, der jo i høj grad forbindes med bestemte råvarer og madretter. En sund frokost styrker hjernen og kroppen og giver barnet energi til eftermiddagens aktiviteter.


Friske råvarer og høj kvalitet
Vores mad er tilberedt af friske råvarer, der så vidt muligt er i sæson, og vi følger de officielle kostanbefalinger til henholdsvis vuggestuebørn og børnehavebørn.

Hos Næstved Madservice er fødvaresikkerheden i top, vi næringsberegner alle vores madopskrifter og bedømmer al den mad, vi sender ud af huset.

”Indianermad” og turmad?
I er meget velkomne til at henvende jer til en snak om netop jeres behov – vi bidrager gerne med input og ideer. For mad skal være en god oplevelse på alle måder - og kan i høj grad også bidrage til at forstærke en begivenhed og gøre den til en totaloplevelse, der taler til både hovedet og sanserne. Hvis I f.eks. holder temauge om indianere, laver vi gerne ”indianermad”, og hvis I skal holde skovuge, smører vi gerne nogle lækre madpakker, I kan tage med.

Vi er, hvad vi spiser!

Hvordan er I i jeres institution?